3 Kasım 2013 Pazar

Yağlı Saçlarda Kaşıntı



Hassas saç derisi kaşıntı ve tahriş hissi verir. Hava kirliliği, gergin yaşam, saç tipinize uygun olmayan şampuanlar ve saçları fazla sık temizlemek kronik bir rahatsızlık yaratabilir. Saç derisini kaşımak ve ısısı yüksek saç kurutma makinesi ile saçları kurutmak da saç derisine zarar verebilir ve cildi hassasiyet derecesine ulaştırır.

Saç kaşıntısının yaygın nedeninin yağlı ciltlerde saç derisinin aşırı yağlanmasına bağlı olduğuna inanılmaktadır. Bunun yanı sıra; kepek(Seboreik Dermatit) , enfeksiyonlar, enflamasyonlar(iltihabi vakalar), parazit istilası(baş biti), otoimmün bozukluklar ve daha ciddi alerjik nedenler de saç kaşıntısına neden olmaktadır.

Saç kaşıntısının şiddeti sıklığı ve zamanı kaşıntıyı oluşturan nedene bağlıdır. Saç kaşıntısı sadece saçlı kısımda hüküm sürüyor olabilir. Boyun ve alt boyun bölgelerini tutan bir kaşıntıyla karşı karşıya kalmanız da mümkündür. Bütün bu sorunların kaynağının tespiti fazla önemlidir. Çünkü tedavi bu kaşıntıların altında yatan sebeplerin bulunmasına bağlıdır.

Saç biti varsa bit ilacı, mantar ve yoğun kepek, sebore, seboreik dermatit ve sedef varsa meyan kökü özütü ve TTO içeren dermoTTO solüsyonlar kullanılabilir. Bunun dışında banyo sıklığı dengelenmeli, alerji yapabilecek ürünler kullanılmamalı, fazla sıcak ve soğuk su kullanılmamalıdır. Tüm hastalıklarda olduğu gibi en doğru yaklaşım uzmanla görüşmektir.

Saç Kaşıntısı Engellemek İçin
*1çorba kaşığı alkol
*1 çorba kaşığı hint yağı
*1 adet yumurtanın sarısı
* bir çay kaşığı tuz
Yukarıda verdiğimiz malzemeleri karıştırın homojen bir hal alsın. Saç diplerine sürüp iki saat kadar beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.

Uygulayabileceğiniz başka bir yöntem
Maden suyu ile birlikte beş adet aspirini toz haline getirip karıştırın. Karışımı saç diplerinize sürüp 15 dk. kadar bekletin daha sonra durulayın. Saçlarınızın gür çıkmasını istiyorsanız hindistan cevizi yağı ile masaj yapabilirsiniz.
Yağlı saçlarınız için bir tutam kek ve biberiyeyi 250 gr kaynar suda tıpkı çay gibi demleyin ve daha sonra süzün. Ortaya çıkan sıvıyı saç diplerinize sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder