23 Ekim 2013 Çarşamba

Yağlı Saçlar İçin Öneriler



Yağlı saçın sebebi aşırı sebum üretimidir. En kötü senaryo ile yağ bezleri saç köklerini tıkar ve aşırı saç kaybına ve kepeklenmeye seçenek açar. Aşırı sebum üretiminin nedeni kalıtsal olabilir veya sağlıksız beslenme alışkanlıkları, ilaçlar ya da yanlış saç bakımından kaynaklanıyor olabilir. Sebum üretimi mevsim değişikliği, iklim değişikliği, hormon dalgalanmaları veya uzun süreli stresle değişebilir.

Yağ friksiyonları

Yağ friksiyonları her saç tipi için yararlıdır, ama özellikle hırpalanmış ve kuru saçlar, uçlarına kadar bu bakımdan yararlanırlar. Şifalı bitki çayları ile birlikte de kullanılabilen değerli bitki yağları, saçlara canlılık, esneklik ve parlaklık kazandırır, zararlı çevresel etkilerden korur, perma, fazla sıcak fön çekme ve sürekli boyanın olumsuz etkilerine karşı dayanıklılık kazandırır.

-Yağ friksiyonu, kuru ve hırpalanmış saçlar için
25 ml bademyağı(veya kabak çekirdeği yağı) ve 25 ml hindistan cevizi yağı karıştırılır ve saçlara friksiyon yapılır. Daha sonra saçlar bir havlu ile örtülerek, birkaç saat veya gece boyunca etkilemeye bırakılır.

-Etkili yağ kürü, fazla hırpalanmış saçlar için
40 ml hintyağı ve 20 ml soya yağı bir cam şişede veya kavanozda iyice karıştırılır. 2’şer tatlı kaşığı dolusu ısırganotu, biberiye ve kekik eklenir. Fazla iyi çalkalanarak iki gün bekletildikten sonra süzülür. Bu yağ saçlara emdirilir ve 40 dakika etkilemeye bırakılır.

-Yağ friksiyonu, yapısal zarar görmüş saçlar için(örneğin, boya veya perma sırasında)
40 ml tatlı badem yağı ve 20 ml hintyağı karıştırılarak saçlara ve özellikle de saç uçlarına iyice yedirilir. Bir saat süreyle etkilemeye bırakılır.

-Yağ friksiyonu, kepeğe karşı
10 damla ökaliptus yağı, 15 damla biberiye yağı ve 50 ml jojoba yağı, sıcak su banyosunda ısıtılarak iyice karıştırılır ve kafa derisine ve saçlara yedirilir.

-Yağ friksiyonu, yağlı saçlar için
12 damla bergamot yağı(turunç kabuğu yağı), 13 damla lavanta yağı ve 50 ml jojoba yağı, sıcak su banyosunda ısıtılarak iyice karıştırılır ve saçlara yedirilir.

Durulama suları – Hızlı ve etkili
Yıkamadan sonraki durulama suları, özellikle yağlı ve kepekli saçlarda mucizeler yaratabilir. Kuru veya kaşıntılı kafa derisi de, bitkisel katkılı durulamalarla veya elma sirkesi ile rahatlatılabilir. Durulamalar, yıkanmadan sonra uygulanır ve saçlar artık başka bir biçimde yıkanmaz.
Dikkat Çeken Parlak Saçlar İçin, Saçınızı Elma ve Limon Suyu ile Durulayın
 
Limon suyu ve elma sirkesi, özellikle de yağlı saçlar için mükemmel bir tedavi yöntemidir. Yağlı saçlar oldukça çabuk parlaklığını kaybeder ve bu iki malzemeye kesinlikle saçlarınızda şaşırtıcı sonuçlara ulaşabilirsiniz! 
 
Yıkanmış saçlarınızın son durulama suyuna, su ile sulandırdığınız limon suyunu ve elma sirkesinden bir miktar ilave edin. Ve saçlarınızı en son bu suyla durulayın. Daha sonra saçlarınızı kurutun. Haftada bir kez, düzenli olarak bu maskeyi deneyin. Sonucuna inanamayacaksınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder