3 Kasım 2013 Pazar

Saç Yağlanmasının Çözümü

Saçların yağlanması kadın olsun erkek olsun pek fazla insanın yaşadığı ortak bir sorundur.  Saç köklerinde bulunan yağ keseciklerinin görevi saç derisinde dış etkenlere karşı koruyucu bir tabaka oluşturmaktır. Ancak bu keseciklerin fazla fazla büyümesi ya da salgısının artması sonucunda saçlarda fazla daha kalın bir yağ tabakası oluşuyor ve bu da saçlarınızın aşırı yağlanmasına seçenek açıyor.

Saç yağlanması yani saçlı derinin yağlanması, aslında normal koşullarda, saçı çeşitli etkenlerden (fiziksel, kimyasal) korumak için süregelen vücudun savunma mekanizmalarından sayılabilir. Ancak yağ hücreleri gereğinden fazla çalışmaya başlayınca, yararlı etkileri değil zararları ön plana çıkmaya başlar. Kadınların en az dörtte birinde, erkeklerin ise hiç azımsanmayacak kadar büyük bir çoğunluğunda rastlanılan bu sorunun kökeni, en fazla ırsi yapımıza bağlanmaktadır.


Sizin İçin Eğlenceli Bir Video Hazırladık Siz Dikkatli Olun Diye
Yıkanırken suyun sıcak olmamasına dikkat edin! Soğuk olmasa bile ılık suyla duş almaya özen gösterin. Sıcak su saç derisini kurutur, buna karşılık vücut daha fazla yağ üretimi yaptığı için saçlarınız daha çabuk yağlanır.
Saç tipinize uygun şampuan seçin. Çabuk yağlanan saç derisine kremli şampuan kullanırsanız daha çabuk yağlanmasına seçenek açar.
Saçlarınızı sık sık taramayın ve gün içinde saçlarınızla oynamayın. Bu hareketler saçların çabuk yağlanmasına seçenek açar.
Saç bakım kremi kullanıyorsanız diplere temas etmemesine özen gösterin. Sadece saç uçlarına uygulayın.
Haftada bir gün sirkeli suyla saçlarınızı durulayın ve kurutma makinesi kullanmadan kurumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder