25 Ekim 2013 Cuma

Yağlı Saç Nasıl Şekillendirilir



Genel olarak yağlı saçlar, adet tel olmuş saçlarla eş anlamlıdır. Özellikle de şekillendirmenin her türüne direnip büyük bir karışıklığa seçenek açarlar. Yağlı saçlara bir şekil vermek fazla zordur. Canlı olması gereken yerde saç, düz ve cansız durmaktadır. Yağlı saçınızın ihtiyaç duyduğu görünüşü kazanmasına yardım etmek istiyoruz.

Önce kötü haberi verelim: Yağlı saç kalıtsaldır. Şimdi iyi haberlere geçelim! Genelde kolay çözümler vardır. Çoğunlukla sadece saç derisi fazla yağlıdır ve saçın kalan kısımları pek etkilenmez.
Bu noktada, saçınızın uzunluğu ve kesim tarzı da önem kazanıyor. Her gün kolaylıkla yıkayıp, rahat şekil verebileceğiniz, basit saç modellerini tercih etmeye çalışın.

Saçlarınız kepekli ise, fazla kısa saç modellerini tercih etmeniz, saç diplerinize daha fazla hava ve güneş ışınlarının ulaşmasını sağlayarak iyileşmeyi kolaylaştıracaktır.
Çok sıkı saç bağları, uzun zaman açılmayan saç örgüleri; kıvırcık ve karışık saç modellerinden kaçınmak gerekir.

Günlük bakımınızda kullandığınız yağ içerikli jöle, sprey gibi saç şekillendirici kimyasalların; uzun zaman takılan saç bandı ya da şapkaların yağlanmayı ve kepeklenmeyi artırdığını unutmamalısınız.

Yağlı Saçlar İçin Canlı Duruş

Yağlı saç adet tel olur ve düzdür. Fakat ona daha fazla hacim verebilir ve saç derisine yapışmasını engelleyebilirsiniz. Şekillendirme köpüğü veya şekillendirme spreyleri yağlı saçınıza bu şekilde bir hacim verebilir. İkisi de düzeltici ve saç yapısını güçlendirici maddeler içerir. Bu şekillendirme malzemelerindeki az miktardaki alkol de saç derisini yağdan arındırmaya yardımcı olur. Böyle ürünleri sadece saç kökleri çevresine uygulamanız gerektiğini unutmayın. Oldukça fazla zaman saçınızın kalan kısımlarının yağdan arındırılması gerekmez. Kahküller ve perçemler, saçın kalan kısımlarına göre daha yağlı görünürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder